بلاگ

انواع چسب پلیمری و کاربردهای آن‌ها

اشتراک گذاری : Array
مرداد 30, 1403 4 دقیقه زمان مطالعه
چسب پلیمری چیست

چسب‌های پلیمری یکی از کاربردی‌ترین روش‌های اتصال دو شیء به یک دیگر به صورت دائمی و موقتی هستند. اما شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید چسب‌ها انواع مختلفی داشته و هر کدام از این انواع، مخصوص کار متفاوتی ساخته می‌شود. انواع چسب‌های پلیمری روی سطوح مختلف بازده متفاوتی داشته و به همین دلیل هم لازم است تا پیش از خرید هر کدام از این چسب‌ها، با کاربردهای آن آشنایی کامل داشت. در همین راستا، در ادامه این مطلب به معرفی انواع چسب پلیمری و کاربردهای آن‌ها پرداخته شده است.

چسب پلیمری چیست؟

چسب پلیمری به نوعی چسب غیر فلزی گفته می‌شود که از پلیمرهای آلی تشکیل شده و از آن برای متصل کردن دو قطعه به یک دیگر استفاده می‌شود. برای این که بتوان از چسب پلیمری بهترین عملکرد ممکن را دریافت کرد، لازم است که ابتدا چسب مناسب برای سطح مورد نظر تهیه شده، سپس سطح مورد نظر به خوبی پاک شده و بعد از آن از چسب طبق دستور عملی که روی آن نوشته شده است استفاده کرد. در غیر این صورت ممکن است که افراد نتیجه مطلوب را از چسب خریداری شده نگیرند. آماده‌سازی سطوح برای چسب کاری، یکی از مهم‌ترین مراحل چسب کاری محسوب می‌شود. چرا که در صورت آماده‌سازی غیر اصولی و نادرست، نه تنها عملکرد چسب‌های پلیمری مختل شده، بلکه امکان آسیب به سطح وسیله مورد نظر هم وجود خواهد داشت.

کاربرد چسب های پلیمری

چسب‌های پلیمری کاربردهای مختلفی داشته و تنها برای مصارف خانگی نیستند. از این چسب‌ها در صنایع گسترده‌ای مانند صنایع بسته بندی، صنایع خودرو‌سازی، صنایع حمل و نقل، صئایع ساختمان و بسیاری موارد دیگر نیز استفاده می‌شود. به طور مثال در صنایع می‌توان پانل‌ها یا قطعات مختلف را با چسب به یک دیگر چسباند، مراحل برچسب زدن محصولات را با چسب‌های پلیمری تکمیل کرد یا این که کاشی، سرامیک، کفپوش، دیوارپوش و سقف‌های پیش ساخته را در صنایع مختلف به کمک چسب‌های پلیمری چسباند. به همین دلیل می‌توان گفت که این چسب‌ها یکی از مهم‌ترین مواد اولیه‌ای هستند که در صنایع مختلف کاربردهای متفاوتی داشته و به همین دلیل تقاضا برای تولید آن هم زیاد است.

عملکرد چسب های پلیمری

عملکرد چسب‌های پلیمری به این صورت است که ابتدا این چسب‌ها به صورت کاملا مایع یا روان هستند و می‌توان مقداری از آن را روی سطح از پیش آماده‌سازی شده اضافه کرد. پس از آغشته کردن سطح به چسب، می‌توان قطعه مورد نظر را روی آن گذاشت و با توجه به نوع چسب، منتظر ماند تا قوام لازم را پیدا کرده و سفت شود. عملکرد تمامی چسب‌های پلیمری شبیه به یک دیگر است اما کاملا یکسان نیست. بنابراین بهتر است که پیش از استفاده، حتما به راهنمای چسب هم دقت کرد.

انواع چسب‌های پلیمری

همان طور که پیش‌تر هم توضیح داده شد، چسب‌های پلیمری انواع مختلفی داشته که با توجه به سطح مورد نظر و جنس قطعات، باید نوع درستی از این چسب‌ها را تهیه کرد. چسب پلیمری در کل از سه نظر ساختار، نوع مواد اولیه و نوع پخت قابل دسته بندی هستند. آشنایی با این دسته‌ها می‌تواند به شما در انتخاب بهترین چسب پلیمری و دریافت بهترین نتیجه ممکن کمک بسیاری کند. در همین راستا در ادامه این بخش درباره انواع چسب‌های پلیمری و کاربردهای آن‌ها توضیحات بیشتری ارائه شده است.

دسته بندی چسب‌ها بر اساس روش پخت

دسته بندی چسب‌ها از نظر پخت، نشان‌گر این است که این چسب‌ها نیازی به یک فعال‌کننده یا آغاز‌کننده داشته‌اند یا خیر. چسب‌های مختلفی در بازار وجود داشته که برای فعال شدن و کارکرد درست، به فعال‌کننده یا آغازگر نیاز دارند. در ادامه می‌توانید چسب‌های هر دو دسته را مشاهده کنید.

پخت بدون نیاز به آغازگر

چسب‌های خشک، چسب‌های هات ملت، چسب‌های زنده، چسب‌های بین لایه ای

پخت با نیاز به آغازگر

چسب‌های تحت UV، چسب‌های حرارتی و چسب‌های رطوبتی

دسته بندی چسب‌ها بر اساس مواد اولیه

دسته بندی دیگر، چسب‌ها را بر اساس مواد اولیه‌ای که دارند به سه دسته چسب‌های ترموستی، ترموپلاستیکی و چسب‌های رابری تقسیم می‌کنند. این چسب‌ها هر کدام خواص مربوط به خود را داشته و برای سطوح مختلفی مناسب هستند.

چسب‌های ترموستی

رزین اپوکسی، رزین فنلی، رزین آمینی، پلی یورتان، رزین سیلیکونی

چسب‌های ترموپلاستیکی

پلی ونیل استات، پلی ونیل استال، پلی آکریلیت، سیانو آکریلات، مشتقات سلولز، چسب‌های حرارتی

چسب‌های رابری

نیتریل رابر، نیوپر، پلی سولفید

چسب‌های طبیعی

چسب‌هایی که از منابع گیاهی و حیوانی تشکیل شده اند

دسته بندی چسب ها از نظر ساختار

دسته بندی آخر به این اشاره دارد که چسب‌ها از نظر ساختار به چه صورت بوده و این که آیا این چسب توسط واکنش‌های شیمیایی که پس از چسب کاری رخ می‌دهد سخت می‌شوند یا خیر. این دسته بندی به دو گروه اصلی تقسیم شده که در ادامه بیشتر به آن‌ها پرداخته شده است.

چسب‌هایی که توسط واکنش شیمیایی سخت می‌شوند

اپوکسیدی، فنولیک، تراکمی فرمالدئید، آکریلیک، غیر هوازی، پلی سولفیدی، ساختمانی با پایه لاستیکی و سیلیکونی

چسب‌هایی که برای سخت شدن به واکنش شیمیایی نیاز ندارند

چسب‌های تماسی و پمادی، محلول‌های خمیری و امولسیونی، چسب‌های ذوبی و فشار قوی

خرید چسب های پلیمری

برای خرید چسب‌های پلیمری، به ویژه برای صنایع و کسب و کارهای حساس و مهم، باید حتما با انواع چسب‌ها و کاربردهای آن‌ها به خوبی آشنایی داشت. در صورتی که افراد با این چسب‌ها آشنایی نداشته باشند، ممکن است که به محصول نهایی خود ضرر زده و خسارت بسیار زیادی به صنعت و کسب و کار آن‌ها وارد شود. امکان این که با دفتر توزیع تماس گرفته و پس از دریافت مشاوره، بهترین نوع چسب را برای خود انتخاب کنید هم وجود دارد.

سخن نهایی

چسب‌های پلیمری انواعی از چسب‌های غیرفلزی هستند که از مواد آلی تشکیل شده و در صنایع مختلفی کاربرد دارند. پیش از خرید این چسب‌ها، ابتدا باید به خوبی با انواع آن آشنایی داشته و سپس برای خرید اقدام کنید. پس از خرید هم باید به خوبی آمادگی سازی‌های لازم را روی سطوح انجام داده و سپس چسب کاری را طبق دستوری که روی راهنمای چسب نوشته شده است انجام بدهید. به یاد داشته باشید که خرید چسب اشتباه یا آماده‌سازی نا درست می‌تواند خسارت‌های زیادی برای شما به همراه داشته باشد. برای آشنایی بیشتر با بهترین چسب پلیمری ممکن برای کسب و کار خود، می‌توانید با کارشناسان شمس جاوید در تماس باشید.

مقالات مرتبط
تفاوت پلی اتیلن و پلی پروپیلن
تفاوت پلی اتیلن و پلی پروپیلن

پلی پروپیلن (PP) یک پلیمر ترموپلاستیک(گرمانرم‌) است که به دلیل نقطه ذوب و سختی بالا شناخته می‌شود، در حالی...

شهریور 19, 1403
آنتی بلاک چیست؟ و چه کاربردهایی در صنایع مختلف دارد؟
آنتی بلاک چیست؟ و چه کاربردهایی در صنایع مختلف دارد؟

آنتی بلاک یک از انواع افزودنی‌های مورد استفاده در صنایع پلیمری بوده که دارای خواص بی‌نظیری است. این افزودنی،...

مرداد 31, 1403
انواع پلی کربنات ها برای کاربردهای مختلف
انواع پلی کربنات ها برای کاربردهای مختلف

پلی کربنات‌ها از خانواده پلیمرهای ترموپلاستیک هستند که در صنایع شیمیایی مختلف به کار می‌روند. این مواد پلیمری، ظاهری...

مرداد 31, 1403
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Translate »