بلاگ

پلی استر چیست؟

اشتراک گذاری : Array
مهر 8, 1403 4 دقیقه زمان مطالعه
پلی استر چیست

پلی استر نوعی پلیمر مصنوعی است که بیشترین کاربرد آن در صنایع پوشاک و بسته بندی مشاهده می‌شود. پلی استرها ویژگی‌هایی مانند مقاومت و دوام بالا، آبگریزی، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و حلال‌ها و مقرون به صرفگی هستند. بسیاری از کسب و کارهای مهمی که با تولید محصولات پلاستیکی و بر پایه پلیمر نیاز دارند، باید حتما با این که پلی استر چیست و کاربرد آن به چه صورت است آشنایی داشته باشند. در همین راستا در ادامه این مطلب توضیحات کاملی درباره این ماده پلیمری پرکاربرد ارائه شده است.

جنس پلی استر چیه؟

پلی استر یک ماده پلیمری و الیاف مصنوعی بر پایه پلیمر است که از پلیمریزاسیون اتیلن گلیکول و اسید ترفتالیک ساخته می‌شود. این ماده ویژگی‌هایی مانند مقاومت در برابر کشش، چروکیدگی، فرسایش و همچنین ویژگی‌های دیگری داشته که باعث شده بیشترین کاربرد و استفاده پلی استر در تولید پوشاک باشد. در اوایل سال ۱۹۴۰، پارچه‌های پلی استر وارد بازار شدند. با وجود این که در ابتدا این پارچه و لباس‌هایی که با آن تولید می‌شد چندان محبوب نبودند، اما رفته رفته مردم با دیدن ویژگی‌های جالب این لباس‌ها، به پارچه پلی استر بیشتر علاقه‌مند شدند. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که پارچه پلی استر را در بین مردم محبوب کرد، چروک نشدن آن تا مدت‌های زیاد بود.

کاربرد پلی استر چیست؟

پلی استر یکی از مهم‌ترین انواع پلیمر است و می‌توان گفت که در زندگی روزانه، تقریبا همه افراد با آن سر و کار دارند. عمده‌ترین کاربرد پلی استر، در پوشاک است. از الیاف پلی استر برای تولید بسیاری از لباس‌های زنانه و مردانه استفاده می‌شود. اما پلی استر در صنایع دیگری مانند بسته بندی مواد غذایی، قطعات خودرو، ساخت مواد عایق، صنایع ساختمانی و بسیاری صنایع دیگر هم کاربرد دارد. از الیاف پلی استر به دلیل داشتن مقاومت بالا در تولید ظروف پلاستیکی، قطعات خودرو مانند سپر، داشبورد و همچنین ساخت قطعات فایبرگلاس و کامپوزیتی هم استفاده می‌شود. در بسیاری از صنایع تولید ظروف و مواد تزئینی هم از این ماده استفاده شده و مقاومت مکانیکی و شیمیایی محصول نهایی را بهبود می‌بخشند.

مزایای استفاده از پلی استر چیست؟

از زمان اولین تولید پلی استر، استفاده از این ماده در صنایع مختلفی به ویژه صنایع پوشاک به سرعت رایج شد. دلیل اصلی محبوبیت پلی استر در مرحله اول مقرون به صرفه بودن آن بود. تولید کنندگان می‌توانستند با استفاده از پلی استر، هزینه تولید را پایین‌تر آورده و در نتیجه اجناسی که به دست مردم می‌رسید هم قیمت مناسب‌تری داشت. اما علاوه بر قیمت مناسب، استفاده از پلی استر مزایای دیگری هم داشته که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

  • این ماده مقاومت مکانیکی بالایی داشته و در برابر کشش و فشار ایستادگی می‌کند.
  • پلی استر در دمای بالا هم دوام آورده و باعث می‌شود که مقاومت محصولات نهایی در برابر گرما و حرارت هم بیشتر شود.
  • مقاومت بالای الیاف مصنوعی پلی استر در برابر رطوبت و عایق بودن آن در برابر آب باعث می‌شود که این ماده برای تولید البسه‌ای که در تماس با آب هستند مناسب باشد.
  • پلی استر در برابر مواد شیمیایی و انواع مختلفی از حلال‌ها هم مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد.
  • خواص دی الکتریک الیاف پلی استر باعث شده تا از آن در برخی از صنایع الکتریکی هم استفاده شود.
  • پلی استرها در برابر اشعات خورشید و UV مقاومت بالایی داشته و به محصولات نهایی هم کمک می‌کنند تا زمانی که در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند به سادگی خراب نشوند.

همان طور که مشاهده می‌کنید، استفاده از پلی استر در صنایع مختلف مزایای متفاوتی هم دارد. در کل می‌توان گفت که این ماده چه در صنایع پوشاک و چه سایر صنایع مرتبط کاربرد بسیاری داشته و استفاده از آن می‌تواند کیفیت محصولات نهایی را تا حدود زیادی بهبود ببخشد.

انواع پلی استر کدام است؟

پلی استرها انواع مختلفی داشته و از هر کدام از آن‌ها با توجه به ویژگی‌ها و خواصی که دارند، در صنایع و تولید محصولات مختلفی استفاده می‌شود. در ادامه می‌توانید برخی از مهم‌ترین انواع پلی استر را مشاهده کنید.

  • پلی استر لیفی گرمانرم نوعی پلی استر است که با حرارت تغییر حالت داده و بالاترین سختی، مدول کشسانی و مقاومت در برابر رطوبت را نسبت به سایر انواع پلی استر دارد.
  • پلی استر غیراشباع یا رزین ترموست امکان ترکیب و تغییر پذیری بالایی داشته و در تولید قالب ورق و قالب‌گیری حجیم از آن استفاده می‌شود.
  • پلی استر اشباع با نام ترموپلاستیک هم شناخته شده و دارای مولکول‌های خطی با شاخه‌های جانبی کم هستند که در برابر گرما ذوب می‌شوند. برای جامد‌سازی دوباره این مواد باید آن‌ها را منجمد کرد.
  • پلی استر دو جزئی به صورت الیاف هالو تولید شده و ویژگی‌هایی مانند دوام و پوشش دهی بالا دارد. این نوع پلی استر در رنگ کردن خطوط جاده‌ها استفاده شده و با نام رنگ ترافیکی دو جزئی هم شناخته می‌شود.
  • پلی استر قابل حل یا پلی استر حلال‌پذیر خواص متعددی مانند عایق الکتریکی، مقاومت و چسبندگی بالایی داشته و در صنایع الکترونیک، رنگ‌ها، پوشش‌ها و بسیاری صنایع دیگر استفاده می‌شود.

هر کدام از پلی استرها ویژگی‌های خاص خود را داشته و با توجه به این ویژگی‌ها در صنایع مختلف استفاده می‌شوند. از پلی استرهای اشباع و غیر اشباع بیشتر برای ساخت الیاف مصنوعی پلی استر و استفاده در صنایع پوشاک استفاده می‌شود.

خرید پلی استر مرغوب

پلی استر در صنایع مختلفی استفاده می‌شود که اصلی‌ترین و پرکاربردترین آن‌ها، صنایع پوشاک است. استفاده از این ماده پلیمری در محصولات باعث افزایش دوام، مقاومت در برابر رطوبت، قابلیت شست و شوی آسان و همچنین کاهش هزینه‌های تولید می‌شود. پوشاکی که از الیاف پلی استر تولید شده‌اند در برابر پارگی، چروک شدگی و تغییر رنگ مقاومت بالایی دارند. صنایعی که قصد دارند تا برای تولید محصولات خود از پلی استر استفاده کنند، باید ابتدا بهترین نوع پلی استر برای صنایع و کسب و کار خود را شناخته و سپس پلی استر مرغوب را از یک تولیدی معتبر تهیه کنند. تهیه الیاف مصنوعی بی‌کیفیت می‌تواند در نهایت به محصولات کارخانه‌ها و صنایع آسیب وارد کند. برای تهیه و خرید پلی استر باکیفیت، همین امروز با کارشناسان شمس جاوید در تماس باشید.

مقالات مرتبط

بازیافت پلی پروپیلن (PP): مراحل و مزایا پلی پروپلین یا PP یکی از پرکاربردترین انواع پلیمر و پلاستیک در...

مهر 8, 1403
مستربچ مشکی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
مستربچ مشکی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

مستربچ مشکی یکی از انواع افزودنی‌های رنگی در بازار است که در صنایع ساخت پلیمر استفاده شده و کاربردهای...

مهر 7, 1403
پالت چیست؟
پالت چیست؟

پالت یکی از سازه‌های چوبی یا پلاستیکی است که در خطوط حمل و نقل صنایع مختلف و برای انتقال...

شهریور 21, 1403
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Translate »